ib-people

Als freelance verkoper gaat het niet alleen om verkopen, maar ook om het beheersen van onvermoede vaardigheden die het verschil kunnen maken. Ontdek deze sleutelvaardigheden die u naar succes kunnen stuwen!
Bent u een freelance verkoper en bent u op zoek naar nieuwe strategieën om uw verkoop te stimuleren? We stellen u vaardigheden voor die veel verder gaan dan de conventionele verkoopaanpak.
Ze kunnen van u een echte verkoopspecialist maken. Ze worden vaak onderschat maar kunnen het verschil maken voor uw succes in die competitieve wereld.
Bereid u voor om verrast en geïnspireerd te worden door deze vaak over het hoofd geziene vaardigheden.

1. Creativiteit

In de wereld van de verkoop kan creativiteit uw geheim wapen zijn om een goede indruk te maken op klanten. Stelt u zich het volgende scenario voor. U staat op het punt een product of dienst te presenteren aan een potentiële klant, maar hij of zij lijkt ongeïnteresseerd, om niet te zeggen onverschillig. Op dat moment kan creativiteit het verschil maken.
Door uw creativiteit te gebruiken, kunt u originele oplossingen vinden om de interesse van uw klant vast te houden, zijn nieuwsgierigheid te wekken en hem een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Wat kunt u doen? U kunt bijvoorbeeld een interactieve demonstratie geven, een brainstormsessie organiseren om samen nieuwe ideeën te genereren, of zelfs persoonlijke ervaringen gebruiken om de voordelen en de waarde van uw product of dienst te benadrukken.
Ook de manier waarop u uw aanbod presenteert, kan baat hebben bij een creatieve aanpak: om uw klanten te betrekken, kunt u visueel aantrekkelijke presentaties maken, interactieve tools opnemen of zelfs video’s op maat aanbieden. Door creatief te zijn in uw verkoopstrategie kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten en een blijvende indruk achterlaten.

2. Veerkracht

Veerkracht is een belangrijke vaardigheid in het verkoopvak. Het kan het verschil maken tussen opgeven bij moeilijkheden en ze overwinnen om te slagen. Afwijzingen, mislukkingen en uitdagingen maken deel uit van het dagelijkse leven van zelfstandige verkopers. Het is daarom van groot belang om een veerkrachtige houding te cultiveren om vooruit te komen bij obstakels.
Veerkracht stelt u in staat gemotiveerd te blijven, door te zetten en een positieve houding aan te nemen, zelfs wanneer de dingen niet gaan zoals u wilt. Het stelt u in staat te leren van uw fouten en u aan te passen aan veranderingen.
Bovenal dwingt het u om uzelf opnieuw uit te vinden door nieuwe marktniches te vinden en de verkoopstrategie aan te passen om met succes terug te keren.
Enkele tactieken om op een veerkrachtige manier met uitdagingen om te gaan:
 • Leer van falen
 • Zie falen niet als een obstakel maar eerder als een leermogelijkheid. Denk na over de redenen voor de mislukking, noteer gemaakte fouten en mogelijke verbeteringen, en pas het geleerde toe op toekomstige interacties met klanten.
  Cultiveer een positieve houding
  Neem een positieve houding aan ten opzichte van ongunstige gebeurtenissen en ten opzichte van uzelf. Vermijd het toegeven aan negatieve emoties en concentreer u op de positieve aspecten van de huidige omstandigheden.
 • Stel realistische doelen
  Om gemotiveerd te blijven bij uitdagingen is het essentieel om realistische doelen te stellen. Vermijd te veel druk op uzelf en concentreer u op de stappen die u kunt nemen om vooruitgang te boeken, zelfs als de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn.

3. Tijdsbeheer

Als zelfstandige verkoper is tijdsbeheer essentieel om de productiviteit te verhogen en de verkoopdoelstellingen te halen. Stelt u zich deze situatie eens voor: u hebt een eindeloze lijst met taken die u moet afwerken, vergaderingen met klanten die u moet bijwonen, offertes die u moet voorbereiden en follow-ups die u moet uitvoeren. Elke minuut telt in zo’n dynamische en concurrerende wereld.
U kunt uitstelgedrag voorkomen, georganiseerd blijven en u concentreren op uw prioriteiten door uw tijd goed te beheren. Zo kunt u ook uw productiviteit verhogen, uw middelen optimaliseren en uw verkoopkansen maximaliseren. Als meester van de tijd kunt u bepalen hoe u de verstreken tijd gebruikt om uw doelen effectief te bereiken en te slagen in uw verkoopfunctie.
Door u in staat te stellen kansen te grijpen en uw verkoop te verhogen, kan goed tijdbeheer een echt verschil maken voor het succes van uw zelfstandige verkoopcarrière.

4. Communicatie

Communicatie is een essentieel onderdeel bij de bedrijfsontwikkeling. Door communicatie bouwt u het vertrouwen met klanten en sluit deals uit. Of het nu persoonlijk, aan de telefoon of online is, de manier waarop u communiceert kan het verschil maken voor uw succes als zelfstandige verkoper.
Om uw aanbod duidelijk over te brengen, de behoeften en verwachtingen van klanten te begrijpen en vertrouwensrelaties op te bouwen, is het essentieel om effectieve communicatievaardigheden te ontwikkelen.

Enkele tips om u te helpen effectiever te communiceren:

 • Besteed volledige aandacht aan wat de ander zegt.
 • Gebruik duidelijke, eenvoudige taal die past bij uw publiek.
 • Gebruik overredingstechnieken om uw klanten te overtuigen en een emotionele band te creëren.
In een notendop
Naast de traditionele verkoopvaardigheden zijn er onverwachte vaardigheden die u kunnen helpen om uw bedrijf als freelance verkoper een boost te geven.

Bij IB People doen we er alles aan om onze verkopers te helpen deze vaardigheden te ontwikkelen, omdat ze het verschil kunnen maken tussen een goede en een geweldige verkoper.

We creëren een omgeving die creativiteit stimuleert, inclusief training, hulpmiddelen en middelen om het tijdmanagement te verbeteren. We geven ondersteuning om obstakels te overwinnen en veerkracht op te bouwen. Wij leggen nadruk op een effectieve communicatie, zowel intern als met onze klanten, om sterke en duurzame relaties te waarborgen.
Bent u klaar voor de uitdaging? Laat de kansen niet liggen, onderneem nu actie en word de super onafhankelijke verkoper die u wilt zijn!